Zangers

Wie is muzikant Michael Sweet van Stryper? Zijn Wiki: Bio, Familie, Vrouw, Netto waarde, Albums

Wie is muzikant Michael Sweet van Stryper?

Michael Harrison Sweet werd geboren op 4 juli 1963 in Whittier, Californië, VS, en is een zanger, gitarist en schrijver, vooral bekend als mede-oprichter, zanger en leadgitarist van de christelijke metalband Stryper, waarvoor hij was ook de gitarist en zanger van de band Boston van 2007 tot 2011.

Bekijk dit bericht op Instagram

Ik was 21 jaar oud toen deze foto werd genomen. 33 jaar zijn zo snel voorbij gegaan. Als de Heer wil, komen er misschien nog 33 bij? #gezegend #dankbaar #muziek

Een bericht gedeeld door Michael Sweet (@michaelsweetstryper) op 10 april 2018 om 19:08 PDT

De rijkdom van Michael Sweet

Hoe rijk is Michael Sweet? Vanaf medio 2018 schatten bronnen een nettowaarde van meer dan $ 2 miljoen, voornamelijk verdiend door succes in de muziekindustrie. Hij heeft gedurende zijn hele carrière met tal van bands samengewerkt, en naarmate hij blijft optreden, wordt verwacht dat zijn rijkdom ook zal blijven toenemen.

De eerste run van Stryper

In het begin van de jaren tachtig richtten Michael en zijn broer de band Roxx Regime op, die op lokale podia speelde. Hij was oorspronkelijk de enige gitarist van de band, die vervolgens de naam zou veranderen in Stryper, omdat de leden het stereotype van heavy metal als satanisch wilden veranderen en christelijke rock naar de mainstream wilden brengen. Hij zou de leadzanger en leadgitarist van de band worden, terwijl hij ook muziek voor hen schreef, en vervolgens ook co-produceerde en arrangeerde hij veel van hun muziek. Ze hadden vijf succesvolle studioalbums uitgebracht voordat hun populariteit in de jaren negentig begon af te nemen.

Solo werk

Na negen jaar bij Stryper, besloot Sweet de band in 1992 te verlaten om te proberen een solocarrière na te streven. Hij bracht een demo-album uit getiteld Unstryped dat bestond uit nummers die hij oorspronkelijk voor de band wilde zijn. Zijn eerste titelloze album bleek succesvol en er werden meer dan 250.000 exemplaren verkocht voordat hij in 1996 een ander album uitbracht, getiteld Real, wat hem een ​​Dove Award-nominatie opleverde.

Onze laatste show van deze run is vanavond in Nashville in @canneryballroom - Wat een absolute eer was het om op te treden met...

Gepost door Michael Sweet Aan zaterdag 9 juni 2018

Daarna stopte hij met muziek en verhuisde naar Massachusetts, waar hij werkte met het cranberry- en campingbedrijf van zijn schoonvader, Maple Park genaamd. Pas in 1998 besloot hij nog een album uit te brengen, dit keer onafhankelijk gemaakt, en getiteld Truth it kreeg veel lovende kritieken. Dit bracht hem ertoe te tekenen bij Restless Records en het album opnieuw uit te brengen in 2000. Zeven jaar later werd hij door Tom Scholz uit Boston gevraagd of hij een van de leadzangers en gitaristen wilde zijn voor een eerbetoon aan het leven van Brad Delp, wat hem ertoe bracht om zich bij Boston aan te sluiten tijdens hun zomertour in 2008.

Herenigd met Stryper

Michael begon nog een keer op te treden met Stryper voordat hij optrad met Boston, en de groep besloot nog een keer concerten te geven. Ze werkten aan een nieuw album getiteld Reborn, en deze keer bleef hij met de band werken, terwijl hij ook zijn solocarrière behield, door het soloalbum Him uit te brengen dat traditionele hymnes bevatte, voordat hij aan het album Murder by Pride werkte dat in 2009 werd uitgebracht. .

Monsters of Rock cruise 2017. Fan Photo credit: Jerry Bennett

Gepost door Michael Sweet Aan dinsdag 7 februari 2017

Vervolgens bracht hij een album uit getiteld Touched, ter ere van haar vrouw voordat ze twee jaar later stierf aan eierstokkanker. Hij zou doorgaan met een wereldtournee voordat hij een nieuw record maakte met de titel The Covering. In 2013 zou Stryper twee nieuwe albums produceren, getiteld Second Coming en No More Hell to Pay, en de groep nam ook muziek op met andere bandleden. Drie jaar later kwam Michael met een ander soloalbum getiteld One Sided War, terwijl Stryper ook aan een nieuw album werkte, getiteld Fallen. Hij werkt ook samen met George Lynch, de oprichter van Lynch Mob.

Mis Stryper's niet #Instagram #overnemen op @officialfyemusic deze maandag 16 april! De band zal de hele dag exclusieve updates posten. Zie je daar! pic.twitter.com/p6C4Yb2D7N

- MichaelSweet Stryper (@michaelhsweet) 13 april 2018

Werken met Boston en persoonlijk leven

Terwijl hij deel uitmaakte van Boston, voerde Sweet gitaarwerk, achtergrondzang en leadzang uit, en zou een permanent lid van de band worden nadat hij indruk had gemaakt op bandleden met zijn eerbetoon aan Brad Delp. Hij zou bij Boston blijven tot 2011, toen hij aankondigde dat hij de band zou verlaten om zich meer te concentreren op zijn bijdragen aan Stryper.

Volgens berichten ontmoette Sweet zijn vrouw Kyle terwijl hij aan zijn eerste video met Stryper werkte. Ze waren 22 jaar getrouwd en kregen samen twee kinderen, maar in 2009 stierf zijn vrouw aan kanker.

Is Michael Sweet op sociale media?

Michael is erg actief op sociale media, met name op Facebook waarop hij zijn bandmuziek promoot, en maakt ook contact met veel fans door vragen en polls te plaatsen die fans kunnen beantwoorden via opmerkingen. Zijn Twitter-account is druk bezig met het promoten van Stryper's album getiteld GDE or God Damn Evil, dat in 2018 moet verschijnen. Hij doet ook veel radio- en televisieoptredens om zijn werk te promoten, waarvan updates ook via zijn Twitter-account worden gepost.

Aanbevolen