Beroemdheden

Wie is de zoon van Pablo Escobar, Sebastian Marroquin? Zijn bio: nettowaarde, gezinsleven, lengte, huwelijk, kinderen

Wie is Sebastian Marroquin?

Juan Pablo Escobar Henao werd geboren op 24 februari 1977 in Medellin, Colombia. Hij is architect en auteur, maar misschien beter bekend als de zoon van de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar. Hij heeft het grootste deel van zijn leven geprobeerd niet geassocieerd te worden met zijn vader, of met de drugshandel in zijn land.

Het vermogen van Sebastian Marroquin

Hoe rijk is Sebastian Marroquin? Vanaf medio 2018 informeren bronnen ons over een nettowaarde van $ 30 miljoen, voornamelijk verdiend door succes in zijn talrijke zakelijke inspanningen, waaronder architectonisch werk. Velen beweren echter dat een groot deel van zijn rijkdom te danken was aan de illegale zaken die zijn vader voor zijn dood had. Naarmate Sebastian zijn inspanningen voortzet, wordt verwacht dat zijn rijkdom ook zal blijven toenemen.

Het leven en de dood van Pablo Escobar

Pablo Escobar werd tijdens zijn leven beschouwd als een van de rijkste drugskartelleiders, genaamd The King of Cocaine die verantwoordelijk werd gehouden voor 80% van de cocaïne die de VS werd binnengesmokkeld. Hij wordt vermeld als de rijkste crimineel in de geschiedenis, met een geschat vermogen van meer dan $ 30 miljard tijdens het hoogtepunt van zijn regering in de vroege jaren negentig. Zijn poging om zijn cocaïnehandel uit te breiden naar de VS bleek succesvol vanwege de stijgende vraag naar de drug. Hij creëerde het drugsnetwerk dat bekend staat als het Medellin-kartel, dat leidde tot de moord op talloze politici, rechters, politieagenten en iedereen die hem in de weg stond.

Bekijk dit bericht op Instagram

… Zonder het respect voor de slachtoffers te verliezen. 24 jarig jubileum. 2 december 2017. 1949-1993

Een bericht gedeeld door Juan Pablo Escobar Henao (@juanpabloescobarhenao) op 2 december 2017 om 14:22 PST


Pablo werd echter gevolgd vanwege overmatig telefoongebruik en werd gelokaliseerd terwijl hij probeerde te bellen met zijn zoon. De politie omsingelde het gebouw waarin hij zich bevond en hij probeerde over de daken te vluchten, tevergeefs toen hij door de politie werd doodgeschoten.

De zonden van zijn vader verlaten

Sebastian vluchtte samen met zijn zus en moeder naar Mozambique na de dood van zijn vader. Vervolgens reisden ze met toeristenvisa naar Argentinië en bleven daar om staatsburgers van het land te worden. Hij gebruikte de naam Sebastian Marroquin uit het telefoonboek, omdat hij geloofde dat zijn oorspronkelijke naam was vervloekt door een voodoo-priester die hij in Mozambique tegenkwam. Zijn zus zou naar de VS verhuizen en daar als ingenieur gaan werken. De naam van zijn vader leefde voort na zijn dood en zou hen extra inkomsten opleveren uit kleding samen met producten van Escobar's gelijkenis.
Sebastian heeft echter liever helemaal geen banden met zijn vader, het Medelline-kartel of de drugshandel in Colombia. Hij studeerde en studeerde af met een graad in architectuur en verhuisde later naar Palermo Soho in Buenos Aires, Argentinië. Hij heeft nu een vrouw – Maria Angeles Sarmiento – en een zoon, Juan Emilio. Hij is twee keer teruggekeerd naar Columbia - hij bezocht het graf van zijn vader en probeerde ook Hacienda Napoles binnen te gaan, het landgoed van 20 vierkante kilometer van zijn vader, dat in beslag was genomen door de Colombiaanse regering maar niet mocht binnenkomen. Het landgoed werd later omgevormd tot een museum over de misdaden van Escobar, met een camping en een openbaar park.

Documentaire, schrijven en bedrijven

In 2009 werd een Argentijnse documentaire met de titel Sins of my Father uitgebracht, die vijf jaar in beslag nam. In de film werd getoond dat hij later de kinderen van zijn slachtoffers bezocht en zich bij hen verontschuldigde voor het feit dat zijn vader opdracht gaf tot de moord op hun ouders tijdens zijn tijd als drugsbaron. De documentaire was gericht op het beëindigen van haat en het bevorderen van verzoening. Hij publiceerde ook een boek getiteld Pablo Escobar: My Father, waarbij hij zijn geboortenaam Juan Pablo Escobar gebruikte.

Daarnaast heeft Marroquin zijn eigen kledinglijn uitgebracht, die organisch materiaal promoot, genaamd Escobar Henao, waarvan enkele van de hoogtepunten items uit het leven van zijn vader bevatten, maar het bedrijf heeft niet gemeld dat het enige winst heeft gemaakt; een deel van het verdiende geld zou naar Colombiaanse liefdadigheidsinstellingen gaan, evenals naar de slachtoffers van de wandaden van zijn vader.

In de populaire cultuur

Ondanks dat zijn vader vele jaren geleden is overleden, is hij nog steeds het onderwerp van talloze boeken, films en televisieprogramma's, waarin hij vaak samen met zijn familie wordt afgebeeld. De familie was te zien tijdens de eerste twee seizoenen van Narcos, die de opkomst van Pablo Escobar in de drugshandel en de oprichting van zijn kartel liet zien.

https://t.co/ngLdrfIhk0 https://t.co/KXEO6HYBmy

— Sebastian Marroquin (@sebasmarro) 9 juli 2018

Terwijl de show op zoek was naar een locatie, werd een van de scouts vermoord, wat Sebastian ertoe bracht een verklaring af te leggen, waarin hij zei dat er niets is veranderd behalve de namen, en ook verklaarde dat corruptie en drugshandel nog steeds een zeer groot probleem is in Colombia . In de afgelopen jaren heeft Sebastian zich teruggetrokken om zich te concentreren op zijn werk en gezinsleven. Er is geen recent nieuws over hem, en hij leeft grotendeels in vrede in Argentinië.

Aanbevolen