Acteurs

Wie is de vrouw van Peter Dinklage, Erica Schmidt? Actrice Wiki: Baby, Hoogte, Netto waarde, Bio, Bruiloft, Echtgenoot

Wie is Erica Schmidt?

Erica Schmidt werd geboren op 8 juni 1975 in de Verenigde Staten van Amerika, en is een actrice en theaterregisseur, maar waarschijnlijk het best bekend als de vrouw van acteur Peter Dinklage, die vooral bekend staat om zijn werk aan de televisieserie Game of Thrones , evenals andere filmprojecten.

De rijkdom van Erica Schmidt

Hoe rijk is Erica Schmidt? Vanaf medio 2018 schatten bronnen een nettowaarde van meer dan $ 1 miljoen, meestal verdiend door een succesvolle carrière in het theater. Haar man heeft ook een hand gehad bij het vergroten van haar rijkdom, aangezien hij een vermogen heeft dat wordt geschat op $ 16 miljoen. Naarmate ze haar carrière voortzet, wordt verwacht dat haar vermogen ook zal blijven toenemen.

Begin - Het vroege leven en onderwijs

Toen ze opgroeide, was Erica erg geïnteresseerd in acteren en het nastreven van een carrière in het veld. Er zijn niet veel details bekend over haar jeugd of haar ouders, maar het is bekend dat ze later naar het Vassar College in Poughkeepsie, New York ging. Tijdens haar tijd op school werd ze een deel van de comedygroep genaamd Laughing Stock.

Ze studeerde in 1997 af aan het Vassar College en ging toen deel uitmaken van Juilliard School, New York City, waar ze werkte als kostuumontwerper. Later stapte ze over om meer gericht op theater te werken, als regisseur/theaterregisseur. Haar werk viel al snel op en in 2001 zou ze voor haar werk de Princess Grace Award winnen. Ze probeerde ook haar hand op acteren, en werd een deel van de televisiefilm getiteld Miles from Nowhere, met in de hoofdrol Rickey Shroder en James Farentino. Echter, na een korte periode in acteren, keerde ze terug naar de productie.

Verder theaterwerk

In 2003 werd Schmidt de hoofdrolspeler in een productie van het toneelstuk van Shakespeare getiteld As You Like It; het verhaal volgt de heldin Rosalind terwijl ze op de vlucht slaat voor vervolging en veiligheid en liefde probeert te vinden in het Woud van Arden. Het stuk ontving gemengde recensies, waarbij sommigen het als een geweldig stuk zagen, terwijl anderen het inferieur vonden aan de andere werken van Shakespeare. In 2009 werd Schmidt de regisseur van de eenmansshow genaamd Humor Abuse, waarmee ze in 2009 een Lucille Lortel Award won voor Outstanding Solo Show.

Ze bleef regisseren, waaronder Debbie Does Dallas, SummerScape en Rent, terwijl ze intussen heroverweegde haar hand te proberen om nog een keer te acteren, maar in plaats daarvan besloot ze een theatergezelschap op te richten, waarvan ze de regisseur werd. Ze bleef verschillende off-Broadway-toneelstukken produceren, waaronder Een maand in het land met Peter Dinklege in de hoofdrol. Een van haar laatste projecten heet All the Fine Boys, geproduceerd door The New Group.

Persoonlijk leven en huwelijk

Volgens rapporten ontmoette Erica Peter Dinklage in 2004 en begonnen ze hun relatie vanaf daar. Na een paar maanden verloofde het paar zich, en ze zouden in 2005 trouwen, in een privéceremonie, met alleen naaste familie en vrienden. Dinklage is verschenen in een aantal spraakmakende films, waaronder The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, Elf, X-Men: Days of Future Past en Avengers: Infinity War. Hij staat ook bekend om zijn vertolking van het personage Tyrion Lannister in de HBO-serie Game of Thrones waarvoor hij talloze Emmy Award-nominaties ontving. Hij staat zo goed aangeschreven dat hij een van de best betaalde acteurs op televisie is.

Peter schrijft veel van zijn succes toe aan zijn vrouw en noemt haar briljant. Hij vermeldt ook dat zij de echte artieste in de familie is, omdat ze het theater als heilig beschouwt, terwijl andere acteurs uiteindelijk filmen als het ultieme doel. Hij vermeldt dat zij de artiest is en dat hij slechts de televisieacteur is die de rekeningen betaalt. Ze hebben samen twee kinderen, één geboren in 2011 en de tweede aangekondigd in 2017, bevestigd toen het paar samen op de rode loper verscheen voor de vertoning van All the Fine Boys.

Is Erica Schmidt op sociale media?

Een van de redenen waarom er heel weinig informatie is over Erica's leven, afgezien van haar carrière en huwelijk, is deels omdat ze geen accounts heeft die zijn gekoppeld aan de grote sociale-mediawebsites Facebook, Twitter en Instagram. Er zijn andere accounts met de naam Erica Schmidt, hoewel ze van verschillende mensen zijn en op geen enkele manier met haar geassocieerd zijn. Peter heeft ook geen actieve sociale media-accounts, hoewel er online talloze fanaccounts van hem zijn. Zijn populariteit blijft zelfs op sociale media, alsof hoewel hij geen sociale media-accounts heeft, veel fans schreeuwen naar zijn fanaccounts om te zien of hij het echt is.

Aanbevolen