Muzikanten

Wie is PSY's vrouw Yoo Hye-Yeon? Haar Wiki: Hoogte, Nettowaarde, Etniciteit, Huwelijk, Kinderen

Wie is Yoo Hye-Yeon?

Yoo Hye-Yeon werd geboren op 10 maart 1989 in Zuid-Korea en is vooral bekend als de echtgenote van de Zuid-Koreaanse kunstenaar PSY. Hij is een rapper, zanger, songwriter en platenproducent, vooral bekend van zijn hitsingle Gangnam Style, een van de meest bekeken video's op YouTube.

afbeeldingsbron

De rijkdom van Yoo Hye-Yeon

Hoe rijk is Yoo Hye-Yeon? Vanaf eind 2018 schatten bronnen een nettowaarde van meer dan $ 1 miljoen, grotendeels verdiend door het succes van haar man, waaraan ze via verschillende inspanningen aanzienlijk heeft bijgedragen. Door het succes van haar man heeft hij een geschat vermogen van $ 25 miljoen opgebouwd. Terwijl ze allebei doorgaan met hun inspanningen, wordt verwacht dat haar rijkdom ook zal blijven toenemen.

Vroege leven

Er is heel weinig bekend over Yoo's jeugd en haar leven bleef jarenlang buiten de schijnwerpers. Nadat ze was afgestudeerd aan de middelbare school, schreef ze zich in aan de Yonsei University in Seoul, Zuid-Korea. Ze studeerde cello en in die periode maakte ze via een wederzijdse vriend kennis met Park Jae-Sang, ook wel bekend als PSY.

Ze zou hem vergezellen tijdens de start van zijn professionele muziek carrière , waarvoor hij aanvankelijk in eigen land populair werd. Zijn populariteit nam echter een tijdje af toen hij zijn beroep verliet om de verplichte militaire dienst uit te voeren, zoals vereist door Zuid-Koreaanse mannen. Nadat hij zijn taken in 2009 had voltooid, was hij door financiële problemen niet in staat om nieuwe nummers te produceren, maar Yoo kon hem overtuigen om zich aan te sluiten bij het muzieklabel YG Entertainment, en dit hielp hem weer op het goede spoor te komen met zijn muziekcarrière. De verhuizing bleek succesvol, en zijn werk met YG katapulteerde hem terug naar succes.

afbeeldingsbron

Echtgenoot – PSY

In 2012 maakte Hye-yeon's echtgenoot PSY internationaal furore nadat hij zijn hitsingle getiteld Gangnam stijl , die al snel viraal werd en een internationale hit werd. Het ongekende succes van zijn single, vooral voor een Zuid-Koreaan, maakte hem erg populair, met zijn video die meer dan een miljard views op YouTube bereikte, de eerste video ooit die deze prestatie bereikte, en natuurlijk zeer aanzienlijk aan zijn vermogen toevoegde. Hij werd door de media erkend als de koning van YouTube en begon zijn lied vervolgens internationaal uit te voeren, waarna hij optrad in verschillende televisieshows zoals in Saturday Night Live en The Today Show in de VS. Hij werd al snel een internationale sensatie en tekende toen bij Schoolboy Records in de Verenigde Staten.

Hij werd de tweede Zuid-Koreaanse artiest die optrad bij de MTV Europe Movie Awards, overtrof talloze online records en werd erkend door verschillende artiesten en beroemdheden van over de hele wereld. Daarna begon hij aan andere releases te werken terwijl hij werd uitgenodigd voor internationale evenementen en tegelijkertijd acteerkansen kreeg. Ondertussen zou Gangnam Style de 32-bits integerlimiet van YouTube doorbreken, waardoor de website zou upgraden. Hij bleef de komende jaren nummers in eigen land uitbrengen, voordat hij YG Entertainment in 2018 verliet.

afbeeldingsbron

Huwelijk en persoonlijk leven

Ondanks een leeftijdsverschil van 12 jaar trouwden PSY en Yoo in 2006 na een relatie van meer dan drie jaar; ze hebben nu tweelingdochters. Het gezin verhuisde later naar Los Angeles, Californië, waar ze nu wonen. Ondanks zijn populariteit is de familie erin geslaagd om hun privéleven buiten de media te houden. Het is bekend dat Yoo de carrière van Psy heeft gesteund, mogelijk zelfs enkele van zijn zaken heeft beheerd, maar in ieder geval heeft bijgedragen als kostuumontwerper.

PSY schrijft Yoo toe als degene die hem in 2013 door een alcoholprobleem heen hielp, toen hij merkte dat hij zoveel dronk dat het hem problemen bezorgde. Hij zei dat hij het huwelijk respecteert en heel traditioneel is. Desondanks zei hij ook dat hij geen fan is van klassieke dates en liever originele of creatieve dingen doet. Hij heeft ook gezegd dat het succes van Gangnam Style zowel een droom als een vloek is geweest, omdat het moeilijk is geworden om nog een nummer te maken dat kan wedijveren met dat van de hit uit 2012.

Controverse

De echtgenoot van Hye-yeon is verwikkeld in verschillende controverses, voornamelijk als gevolg van zijn deelname aan protesten die een anti-Amerikaans sentiment in Zuid-Korea bevorderden. Het eerste probleem dat hiertoe leidde, was nadat een Amerikaans militair konvooi per ongeluk twee Zuid-Koreaanse schoolmeisjes had gedood; tijdens een van zijn concerten interpreteerden internationale media de tekst van zijn lied verkeerd als het promoten van de dood van Amerikanen. Hoewel de vertaling later werd weerlegd, verscheen hij toch voor de camera en verontschuldigde zich voor zijn gedrag. Afgezien van deze, werd het lied naar Gangnam Style genaamd Gentleman oorspronkelijk genoemd als Assarabia, wat een Zuid-Koreaanse uitdrukking is, maar hij veranderde het later vanwege de mogelijkheid dat het een verkeerde voorstelling van zaken zou zijn voor het Arabische volk.

Aanbevolen