Rappers

Wie is rapper Tyler, de Schepper? Zijn Wiki: Nettowaarde, Dating Boyfriend of Girlfriend, House, Parents, Married

Wie is Tyler, de Schepper?

Tyler Gregory Okonma werd geboren op 6 maart 1991 in Ladera Heights, Californië, VS, en staat als Tyler, the Creator bekend als rapper, regisseur van muziekvideo's en platenproducent, die bekend werd als onderdeel van Odd Future, een hiphop- collectief. Onder zijn artiestennaam bracht hij mixtapes uit als Bastard en Goblin.

Bekijk dit bericht op Instagram

15. heronderhandelingen – schoenen komen morgen uit

Een bericht gedeeld door Tyler, de maker (@feliciathegoat) op 17 januari 2018 om 14:03 PST

Nettowaarde en etniciteit

Dus hoe rijk is Tyler, de Schepper vanaf begin 2018? Volgens gezaghebbende bronnen heeft deze zanger een nettowaarde van $ 6 miljoen, opgebouwd uit zijn meer dan tien jaar durende carrière in het eerder genoemde veld. Over zijn etniciteit gesproken, Tyler is zwart.

Vroege leven en achtergrond

Tyler werd geboren in een familie van gedeeltelijk Nigeriaanse, Afro-Amerikaanse en Europees-Canadese afkomst. Over zijn gezinsleven gesproken, verklaarde hij dat hij zijn vader nooit heeft ontmoet; hij bracht zijn vormende jaren door in de gemeenschappen van zijn geboorteplaats. Hij was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in muziek en op zevenjarige leeftijd maakte hij denkbeeldige albums, toen hij 14 was, begon hij piano te spelen. Voordat hij zanger werd, werkte hij bij FedEx en Starbucks, waar hij meer dan twee jaar voor dat laatste bedrijf werkte.

Carrière

Eind december 2009 bracht Tyler zijn debuutmixtape Bastard uit, die opliep tot 30 .epositie op de Pitchfork-lijst van de topalbums van 2010. In februari 2011 uploadde hij de muziekvideo voor Yonkers, de eerste single van zijn debuutalbum getiteld Goblin, dat uiteindelijk begin mei van hetzelfde jaar werd uitgebracht, met 15 nummers, waaronder de titelsong, She, Transylvania, Nightmare and Her. Het debuteerde op de Amerikaanse Billboard 200 op nummer vijf, nadat het in de eerste week van release alleen al in de VS meer dan 45.000 exemplaren had verkocht, en vervolgens de gouden certificering van de RIAA behaalde en succes behaalde in landen als Noorwegen en het VK .

Wolf

Begin 2010 kondigde Tyler aan dat hij zou werken aan een album getiteld Wolf, dat uiteindelijk medio 2012 werd uitgebracht en 18 nummers bevat zoals Awkward, Answer, Slater, gemaakt in samenwerking met Frank Ocean, Cowboy en Jamba, en over het algemeen positief beoordeeld door bronnen zoals The Independent, Los Angeles Times en Pitchfork, plus verschijnen op hitlijsten in landen als Noorwegen, het VK en de VS, met een piek op de eerste plaats op de Amerikaanse Top Rap Albums en de tweede plaats op de Amerikaanse Top R&B Hip-Hop Albums. Als het gaat om de prestaties aan het einde van het jaar, behaalde het de 23e positie op de Amerikaanse rapalbums en de 41e positie op de Amerikaanse R&B- en hiphopalbums.

2015 – heden

Begin 2015 en na het uitbrengen van een nieuw nummer onder de titel F****** Young, bracht Tyler in april van datzelfde jaar nog een ander album uit, getiteld Cherry Bomb, digitaal via Odd Future Records, en de fysieke versie eind 2015 April. Cherry Bomb bevatte 13 nummers zoals Deathcamp, Buffalo, Smuckers en Run, en is gemaakt in samenwerking met artiesten als Cole Alexander, Syd Bennett, Schoolboy Q, Lil Wayne en Kanye West. Het werd goed ontvangen door zowel critici als fans, en werd beschreven als een andere gekke reis die de moeite waard was en de grootste creatie van Tyler tot nu toe. Toen werd aangekondigd dat Tyler op tournee zou gaan, die zou beginnen op het Coachella-festival en zou eindigen in september in Tokio.

Priveleven

De tekst van Tyler's album Flower Boy wekte geruchten op dat Tyler homo is. In een interview onthulde hij dat hij een vriendje had toen hij 15 was, maar later zei hij dat het slechts bij wijze van spreken was. Als het gaat om zijn religieuze overtuigingen, is Tyler een atheïst en gedurende zijn hele carrière zijn zijn nummers gevuld met anti-religieuze teksten, met name op Goblin en Bastard. Naar verluidt is Tyler een grote fan van BMX-fietsen.

controverses

Tyler is bekritiseerd vanwege het gebruik van homofobe taal in zijn teksten en op zijn Twitter-pagina. Hij ontkende echter homofoob te zijn en verklaarde dat hij de smet als bijvoeglijke naamwoorden gebruikt om domme s*it te beschrijven. Later voegde hij eraan toe dat hij homofans heeft, die het niet als een overtreding beschouwen. Ondanks dat alles was hij de eerste die openlijk Frank Ocean, het lid van Odd Future, steunde toen hij uit de kast kwam als homo. Naast de beschuldiging van homofobie, is Tyler ook beschuldigd van seksisme, als gevolg van zijn ogenschijnlijk enigszins vrouwonvriendelijke teksten, waaronder kritiek van collega-zangers Sara en Tegan. Hoe dan ook, hij is nog steeds vrijgezel.

gele loper pic.twitter.com/Hk6tmVtQqP

— Tyler, de Schepper (@tylerthecreator) 29 januari 2018

Sociale media en nieuws

Tyler is actief op sociale media zoals Twitter en Instagram, en wordt gevolgd door meer dan zeven miljoen mensen op de eerste en vier miljoen op de laatste. Hij gebruikt zijn sociale media om met zijn fans te communiceren, maar ook om zijn aankomende projecten te promoten. In maart 2018 annuleerde Tyler zijn Zuid-Amerikaanse tour, maar begin april bracht hij een nieuw nummer uit, onder de titel Okra.

Aanbevolen