Journalisten

Wie is verslaggever Matt Gutman van ABC News? Zijn Wiki: Salaris, Netto waarde, Vrouw, Hoogte, Gewicht, Biografie, Carrière, Affaire, Getrouwd

Wie is verslaggever Matt Gutman van ABC News?

Matthew A. Gutman werd geboren op 5 december 1977 in Westfield, New Jersey, VS, en is een journalist en verslaggever, vooral bekend van zijn werk voor ABC News, waarop hij in verschillende programma's voor het netwerk verscheen, waaronder als gastheer van de tv-serie Sea Rescue.

Bekijk dit bericht op Instagram

Het was echt #hawaii ... ik kijk ernaar uit om terug te komen (misschien wanneer er minder vuur en zwavel is) - het was een eer om met dit vuurspuwende stelletje te werken #teamwork

Een bericht gedeeld door Matt Gutman (@mattgutmanabc) op 18 mei 2018 om 16:49 PDT

De rijkdom van Matt Gutman

Hoe rijk is Matt Gutman? Vanaf medio 2018 informeren bronnen ons over een vermogen van meer dan $ 1 miljoen, meestal verdiend door een succesvolle carrière in de journalistiek. Zijn werk heeft hem in staat gesteld om de wereld rond te reizen en verslag uit te brengen over verschillende evenementen die plaatsvinden op locaties zoals Europa en het Midden-Oosten.

Het vroege leven en onderwijs

Hoewel er weinig bekend is over Matt's jeugd of hoe hij een interesse in journalistiek ontwikkelde, is het bekend dat hij naar de Newark Academy ging, waar hij populair werd als voetballer. Zijn vaardigheden in de sport zouden hem er uiteindelijk toe brengen te gaan studeren aan het Williams College, waar hij zijn diploma in 2000 afrondde.

Carrièrebegin

Gutman deed onmiddellijk ervaring op als freelance verslaggever, reisde naar het Midden-Oosten en rapporteerde vanuit Jeruzalem over verschillende evenementen, vaak over spanningen in het gebied, en keerde af en toe terug naar Miami in pauzes voordat hij daar weer verslag uitbracht. Hij verbleef zeven jaar als verslaggever in Jeruzalem voordat hij volledig terugkeerde naar de VS en naar Los Angeles verhuisde.

Het laatste nieuws over de toestand van president Bush #41 en zijn mogelijke gebroken hartsyndroom na zijn 73-jarig huwelijk met Barbara, komt eraan @ABCWorldNews in/ @DavidMuir pic.twitter.com/Ox0MS3yYKH

— Matt Gutman (@mattgutmanABC) 24 april 2018

In 2008 trad hij toe tot ABC News als verslaggever en begon hij met het verschijnen in verschillende van de spraakmakende shows van het netwerk, waaronder World News Tonight met David Muir, Good Morning America en Nightline. Zijn werk met ABC heeft hem de afgelopen tien jaar naar meer dan 40 landen over de hele wereld gestuurd.

Opvallende werken

Matt heeft tijdens zijn carrière veel opmerkelijke berichtgeving gedaan, mede dankzij de ervaring die hij heeft opgedaan met het verslaan van grote conflicten in het Midden-Oosten. Hij behandelde de recente golf van terroristische aanslagen in Europa en San Bernardino, en de omwentelingen in Venezuela, inclusief de verkiezingen daar. Zijn team deed onderzoek naar de schietpartij op Trayvon Martin en won de National Association of Black Journalists Award voor hun onderzoekswerk. In 2010 bracht hij ook verslag uit over de olieramp in de Golf en rapporteerde hij over de inspanningen om de lekkage te dichten en de economische en milieueffecten die door de gebeurtenis werden veroorzaakt.

Daarna werd hij de gastheer van de ABC News-show Sea Rescue - die tot 2014 eerder werd georganiseerd door Sam Champion - waarin verhalen worden getoond over redding, rehabilitatie en terugkeer in het wild van verschillende zeedieren. De show omvat een team van experts op het gebied van dierenverzorging, onderzoekers, toegewijde dierenartsen en overheidsinstanties. De show won in 2016 een Daytime Emmy voor Beste Kinderserie en is nu in totaal drie seizoenen en 54 afleveringen uitgezonden en wordt gepresenteerd in samenwerking met SeaWorld Entertainment en Litton Entertainment.

Bekijk dit bericht op Instagram

De moesson is hier begonnen. Regen beukt hier op het dak. We stopten bij de boeddhistische tempel om onderdak te zoeken. Dit voorspelt niet veel goeds voor redders in die grot #thailand #boys

Een bericht gedeeld door Matt Gutman (@mattgutmanabc) op 7 juli 2018 om 22:17 PDT

Persoonlijk leven en relaties

Terwijl Gutman zijn best doet om het grootste deel van zijn persoonlijke leven buiten de camera te houden, hebben verschillende bronnen zijn persoonlijke leven gecontroleerd en ontdekt dat hij getrouwd is. Hoewel hij niet veel details over zijn vrouw heeft laten zien, heeft hij publiekelijk onthuld dat zijn vrouw Daphna Venyige is, die een privépagina voor sociale media op Instagram heeft. Tijdens zijn vrije tijd is het bekend dat hij dol is op koken en ook een trainingsschema aanhoudt dat nodig is voor de aard van zijn werk.

Is Matt Gutman op sociale media?

Net als tal van journalisten onderhoudt Matt een sterke online aanwezigheid via accounts op sociale-mediasites Instagram, Twitter en Facebook. Hij vermeldt zijn huidige functie bij ABC als Senior National Correspondent en gastheer van Sea Rescue. Zijn Instagram-pagina toont veel foto's van achter de schermen van zijn dagelijkse werk en inspanningen. Hij heeft video's en foto's van zichzelf terwijl hij aan het sporten en sporten is, plus veel foto's van zijn vrouw en kinderen. Sommige van zijn recente werk laat hem plaatsen bezoeken die zijn getroffen door calamiteiten, reizen en verschillende locaties over de hele wereld bezoeken, zoals vermeld op zijn pagina.

Zijn Twitter-account is daarentegen meer gericht op nieuws, omdat hij volgers op de hoogte houdt van recente gebeurtenissen en nieuws dat wordt behandeld. Onlangs deed hij verslag van de zoektocht naar een moordenaar in Arizona. Zijn Facebook-account is persoonlijk, hoewel hij ook enkele van zijn recente berichtgeving en evenementen plaatst die vergelijkbaar zijn met die van zijn Instagram-account. Matt heeft ook video's en clips van zichzelf online beschikbaar via de website YouTube, die voornamelijk recente uitzendingen laat zien.

Aanbevolen