Atleten

Wie is skiracer Lindsey Vonn? Haar biografie: echtgenoot Linsey Vonn, Olympische Spelen, nettowaarde vandaag, grootvader, getrouwd, salaris

Wie is skiracer Lindsey Vonn?

Lindsey Caroline Kildow werd geboren op 18 oktober 1984 in St. Paul, Minnesota, VS, en is een skiracer, vooral bekend van het winnen van vier algemene wereldbekerkampioenschappen als onderdeel van het Amerikaanse skiteam, een van de slechts twee vrouwelijke skiërs die dus, naast Annemarie Moser-Proll.

Bekijk dit bericht op Instagram

Er is geen blauwdruk. Ik probeer mijn eigen kansen te creëren. @de steen. Leer, groei, druk en blijf altijd nederig. @harvard was nog ongelooflijker dan ik me ooit had kunnen voorstellen. Dankbaar voor de kans om mezelf te verbeteren en voor alle geweldige mensen die ik heb ontmoet. Bedankt @anitaelberse dat je zo inspirerend bent ??❤️ #harvardgrad #alwayslearning ? @kev.wolf

Een bericht gedeeld door L I N D S E Y • V O N N (@lindseyvonn) op 4 juni 2018 om 7:15 uur PDT

De rijkdom van Lindsey Vonn

Hoe rijk is Lindsey Vonn? Vanaf medio 2018 informeren bronnen ons over een nettowaarde van meer dan $ 1 miljoen, voornamelijk verdiend door succes in professioneel skiën. Ze was de gouden medaillewinnaar van de Olympische Winterspelen van 2010 in alpineskiën, de eerste ooit voor een Amerikaanse vrouw. Ze heeft ook een record van acht WK-seizoenstitels.

Het vroege leven en onderwijs

Lindsey groeide op in het grootstedelijk gebied Twin Cities, in Burnsville, Minnesota. Haar familie is van Noorse afkomst en op tweejarige leeftijd was ze al begonnen met skiën. Haar vader was een nationale junior titelwinnaar voordat hij een knieblessure opliep die zijn carrière beëindigde. Op 10-jarige leeftijd ontmoette ze Olympisch gouden medaillewinnaar skiracer Picabo Street, die haar rolmodel zou worden.

Ze zou naar de University of Missouri High School gaan via een online programma van de universiteit, omdat ze het grootste deel van de tijd bezig was met trainen voor professionele competitie. Ze kreeg aanvankelijk les van haar grootvader en skiede als kind op tal van locaties in de VS. Ze worstelde een beetje tijdens het opgroeien vanwege haar zelfbewustzijn over haar lengte, wat haar ertoe bracht haar stijl aan te passen, maar uiteindelijk vond ze haar pas en verhuisde het gezin naar Colorado om exclusief te skiën bij Ski Club Vail.

Skicarrière

In 1999 werd Vonn de eerste Amerikaanse atleten die de Cadets-slalomevenementen won in de Trofeo Topolino di Sci Alpino in Italië. Ze klom door de rangen van het Amerikaanse skiteam en maakte haar WK-debuut op 16-jarige leeftijd en haar olympische debuut op de Olympische Winterspelen van 2002 het jaar daarop, en behaalde haar beste resultaat van zesde in de gecombineerde. Ze klom naar haar eerste WK-podium in 2004 en zou het jaar daarop deelnemen aan vier races tijdens haar eerste Wereldkampioenschappen in Bormio, Italië.

In 2008 zou ze de algemene wereldbekertitel winnen en de tweede Amerikaanse vrouw worden die dit deed na Tamara McKinney, en het volgende jaar zou ze deze prestatie herhalen, Tamara's record van 18 Wereldbekeroverwinningen breken en een Amerikaans record voor één seizoen neerzetten Phil Mahre. Ze won ook haar eerste wereldkampioenschap en ontving in hetzelfde jaar talloze prijzen. Later in 2009 liep ze een gekneusde arm op na een crash en moest ze skiën met een armbrace, maar ze won nog steeds drie opeenvolgende races en werd de tweede van de Amerikaanse skiërs op de all-time carrièrelijst voor World Cup Wins.

Bedankt voor het plaatsen van mij in de #Fashionable50 @SInow pic.twitter.com/jsE0Iiiogp

— lindsey vonn (@lindseyvonn) 11 juli 2018

Latere carrière

In 2010 had Lindsey moeite om deel te nemen aan de Olympische Winterspelen vanwege blessures die ze opliep tijdens de training. Ze zou het jaar daarop haar zwaarste concurrentie van Maria Riesch tegenkomen tijdens de Wereldbeker - terwijl ze verschillende races wist te winnen, zou Riesch het algemeen klassement met slechts drie punten winnen. Ze zou het volgende jaar terugveren door haar vierde algemene wereldbekertitel te behalen en de zesde vrouw te worden die alle evenementen minstens één keer had gewonnen. Ze zou de derde meest succesvolle vrouwelijke WK-racer worden in termen van overwinningen.

Ze miste het grootste deel van 2013 en 2014 vanwege ACL- en MCL-knieblessures, werkte eigenlijk op de Olympische Spelen van Sochi voor NBC-nieuws, en zou in 2015 terugkeren en snel weer in winnende vorm komen. Ze zou het record van de Oostenrijkse Annemarie Moser-Proell voor de meeste WK-overwinningen overtreffen met 82, en uiteindelijk 20 titels verzamelen. Ze moest een groot deel van 2017 missen vanwege een gebroken humerusbot, maar keerde in 2018 terug om deel te nemen aan de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea, waar ze brons won op de afdaling - ze droeg haar Olympische races op aan haar grootvader die laat was overleden in 2017, en verstrooide zelfs zijn as in de buurt van de downhill-racebaan voor heren, omdat hij een veteraan uit de Koreaanse Oorlog was.

Priveleven

Het is bekend dat Vonn in 2007 trouwde met de Olympische en voormalig US Ski Team-atleet Thomas Vonn in 2007, maar in 2011 kondigde het paar hun voornemen aan om te scheiden na vier jaar huwelijk, wat uiteindelijk in 2013 werd afgerond. Ze ging ook uit met golfer Tiger Woods, maar ze eindigden hun relatie in 2015. Ze brengt het grootste deel van haar jaar door met trainen na het skiseizoen en verblijft regelmatig in Vail, Colorado, of het huis van haar vriendin en voormalige concurrent Maria Hofl-Riesch. Ze wordt beschouwd als het gezicht van haar sport in de VS en is talloze keren op televisie verschenen.

Aanbevolen