Coaches

Wie is tenniscoach Burzis Kanga? Zijn Wiki: Nationaliteit, Leeftijd, Biografie, Affaire, Feiten, Echtscheiding

Wie is Burzis Kanga?

Burzis Kanga werd in 1963 in de VS geboren, maar zijn exacte geboortedatum en -plaats zijn niet aan de media bekendgemaakt. Hij is een tenniscoach die wereldwijd het meest bekend is vanwege zijn succes bij de New Orleans Privateers, zowel heren- als damesafdelingen. Hij is ook bekend geworden als de ex-echtgenoot van de journalist Hoda Kotb.

Gepost door Burzis Kanga Aan woensdag 29 april 2015

Burzis Kanga Wiki: vroege leven, nationaliteit en opleiding

Hoewel er weinig informatie is over zijn vroege jaren, werd Burzis geboren in de VS en heeft hij daarom de Amerikaanse nationaliteit, terwijl hij waarschijnlijk van Egyptische afkomst is. Van jongs af aan was Kanga geïnteresseerd in tennis en naarmate hij ouder werd, nam zijn interesse alleen maar toe. Na het afronden van de middelbare school vervolgde Burzis zijn opleiding, maar er is geen informatie over welke faculteit hij bezocht, maar het is bekend dat hij in 1984 de Bachelor of Science-graad behaalde. Tussen 1980 en 1983 was Kanga een fervent tennisser. speler, die meer dan 50 wedstrijden won voor een privétennisteam.

Gepost door Burzis Kanga Aan dinsdag 9 augustus 2011

Carrièrebegin

Twee jaar na het afronden van zijn opleiding keerde Burzis terug naar de universiteit, dit keer als coach aan de Universiteit van New Orleans. Hij diende daar de volgende drie jaar, voordat hij zich waagde aan een sportcommissaris voor de 1996 AAU Junior Olympische Spelen. Hij heeft ook gediend als bestuurslid van de Greater New Orleans Sports Foundation.

Afbeeldingsbron

Stijging naar bekendheid

Hij keerde terug naar de coach in 2003 nadat hij was ingehuurd door de University of New Orleans Lakefront, en had in zijn debuutseizoen een record van 81-9. Onlangs maakte hij deel uit van de New Orleans Privateers, met wie hij behoorlijk succesvol is doorgegaan en een aantal prestigieuze prijzen heeft gewonnen.

Populariteit door huwelijk en echtscheiding

Burzis en Hoda ontmoetten elkaar op Valentijnsdag in 2004, terwijl beiden te gast waren bij het American Heart Association-evenement. De twee klikten meteen en na een jaar van een romantische relatie, stelde Kanga Hoda in mei 2005 voor; de huwelijksceremonie vond plaats in december 2005 in Punta Cana, Dominicaanse Republiek. Hun huwelijk duurde echter niet lang, aangezien Hoda in februari 2007 de scheiding aanvroeg en het proces het jaar daarop werd afgerond. Ze hadden geen kinderen samen. Burzis heeft Hoda de schuld gegeven van hun scheiding, met name haar vruchtbaarheidsproblemen en ook haar constante reizen van New Orleans naar New York. Het enige dat hun romance onder druk had gezet, was hun splitsing. Sinds de scheiding is Kanga vrijgezel gebleven en gefocust op zijn carrière als tenniscoach. Hij heeft zich ook teruggetrokken uit het publieke oog en is niet actief op een sociaal medianetwerk. Desalniettemin blijft hij een vrij populaire figuur in de entertainmentwereld, vanwege zijn prestaties als tenniscoach, maar ook als ex-echtgenoot van een van de meest prominente journalisten van deze tijd.

Weet jij hoe rijk Burzis Kanga is?

Burzis is een behoorlijk succesvolle tenniscoach geworden, vooral bij de heren- en damesteams van Privateers, terwijl zijn eerdere carrièresucces ook heeft bijgedragen aan zijn rijkdom. Dus, heb je je ooit afgevraagd hoe rijk Burzis Kanga eind 2018 is? Volgens gezaghebbende bronnen wordt geschat dat het vermogen van Kanga zo hoog is als $ 1 miljoen. Best behoorlijk vind je niet?

Burzis Kanga's ex-vrouw Hoda Kotb

Hoda Kotb werd geboren op 9 augustus 1964 in Norman, Oklahoma, VS, en is een journalist, nieuwslezer, televisiepresentator en auteur, vooral bekend om haar uitgebreide werk voor NBC News, en verscheen in shows als Dateline NBC en Today als correspondent en co-anker.

Gepost door Hoda Kotbo Aan woensdag 17 februari 2010

De dochter van Abdel Kader Kotb en Sameha, ze is van Egyptische afkomst, en heeft een zus Hala en broer Adel. Ze is tijdens haar jeugd veel verhuisd, eerst in Morgantown, West Virginia, maar daarna een jaar in Egypte en later in Nigeria. Ze ging naar de Fort Hunt High School, waar ze in 1982 afstudeerde, waarna ze zich inschreef aan Virginia Tech, waar ze vier jaar later afstudeerde met een Bachelor of Arts-graad in omroepjournalistiek. Ze begon haar carrière bij WXVT met het hoofdkantoor in Greenville, Mississippi, en diende vervolgens van 1992 tot 1998 als presentator en verslaggever voor WWL-TV in New Orleans. Het was in 1998 dat ze bij NBC News kwam en sindsdien een aantal belangrijke functies op het station heeft bekleed, waaronder de nationale correspondent. Ze kreeg de diagnose borstkanker, maar na een succesvolle borstamputatie en reconstructieve operatie was Hoda kankervrij.

Aanbevolen