Mma

Wie is UFC MMA-vechter, Urijah Faber? Zijn Wiki: Netto waarde, vrouw, getrouwd, broers en zussen, carrière

Wie is Urijah Faber?

Geboren als Urijah Christopher Faber, op 14 mei 1979 in Isla Vista, Californië, VS, is hij een gepensioneerde mixed martial artist, die halverwege de jaren 2000 bekend werd toen hij de WEC vedergewicht kampioenschap titel voor bijna twee jaar, tussen 2006 en 2008. Hij werd opgenomen in de UFC Hall of Fame na zijn pensionering in 2017.

Bekijk dit bericht op Instagram

Rambo! Eerste open workout voor @ufc #newjersey

Een bericht gedeeld door Urijah Faber (@urijahfaber) op 15 februari 2018 om 9:43 uur PST

Het vroege leven, broers en zussen en onderwijs

Van Nederlandse, Italiaanse, Engelse en Ierse afkomst is Urijah het middelste kind van Suzanne en Theo Faber. Hij groeide op in Lincoln met zijn oudere broer Ryan en jongere zus Michaela Tastad. Hij studeerde af aan de Lincoln High School, waarna hij zich inschreef aan de Universiteit van Californië in Davis, waar hij een bachelorgraad in menselijke ontwikkeling behaalde. Tijdens zijn tijd bij UC-Davis worstelde Urijah voor het universiteitsteam en nam hij deel aan de NCAA-toernooien in 2001 en 2002.

Carrièrebegin

Urijah werd professional in 2003 toen hij de Gladiatoruitdaging promotie, en hetzelfde jaar maakte zijn debuut, waarin hij Poes Manne versloeg. Hij ging vrij succesvol door in de promotie en nam een ​​kans op een titel na slechts twee overwinningen in de promotie, en versloeg David Velasquez voor de GC bantamgewicht-titel. Na zijn overwinning begon Urijah te vechten in de King of the Cage-promotie, maar hij bleef ook in het klassement en won overal waar hij verscheen. Hij verdedigde zijn GC bantamgewicht kampioenschapstitel door Hiroyuki Abe te verslaan, en won ook de vacante King of the Cage bantamgewicht kampioenschapstitel in november 2004, na het verslaan van Eben Kaneshiro. Hij won de volgende vijf wedstrijden om zijn titel te verdedigen en versloeg gemengde krijgskunstenaars als Hiroyuki Abe, Shawn Bias, Charles Bennett en Charlie Valencia en Bibiano Fernandes.

Stijging naar bekendheid en verval

Naarmate zijn vaardigheden verbeterden, was Urijah nu klaar voor het volgende niveau, en als gevolg daarvan sloot hij zich aan bij World Extreme Cage-fighting en maakte zijn debuut op 17 maart 2006 tegen Cole Escovedo, wat tegelijkertijd een titelwedstrijd was en hij werd de nieuwe WEC-kampioen vedergewicht. Hij hield de titel vast tot 5 november 2008, toen hij het verloor van Mike Brown, pas zijn tweede nederlaag in zijn carrière, nadat hij zijn titel vijf keer had verdedigd, door vechters als Joe Pearson, Dominick Cruz, Chance Farrar, Jeff Curran en Jens Pulver te verslaan.

Hij plande een nieuw gevecht met Brown in juni 2009, maar Faber werd opnieuw verslagen, dit keer met een unaniem besluit. Hij nam wat tijd om te herstellen van de schade veroorzaakt door Brown, voordat hij terugkeerde naar de ring in januari 2010, het verslaan van Raphael Assunção. Hij plande toen een gevecht tegen José Aldo voor het WEC-vedergewichtkampioenschap op 24 april 2010, bij WEC 48, maar leed opnieuw een nederlaag.

Op het punt om op te springen @InsideMMAaxstv pic.twitter.com/exElLR1Uvl

— Urijah Faber (@UrijahFaber) 17 oktober 2015

Bantamgewicht, UFC en pensioen

Na een paar verloren wedstrijden in de categorie vedergewicht, stapte Urijah over naar bantamgewicht en versloeg in zijn eerste gevecht de Japanse vechter Takeya Mizugaki, wat hem de Submission of the Night-onderscheiding opleverde.

Toen WEC fuseerde met de UFC, werd Urijah officieel een onderdeel van de UFC en bleef vechten in de categorie bantamgewicht. Hij had wisselend succes, maar verloor in titelwedstrijden, waaronder verschillende schoten op de UFC bantamgewicht-titel, maar verloor van Dominic Cruz en vervolgens van Renan Barão. Zijn laatste gevecht vond plaats op 17 december 2016, waarin hij Brad Picket versloeg, waarna Faber zijn pensionering aankondigde. Tijdens zijn 13 jaar durende carrière behaalde Urijah een record van 34 overwinningen en 10 verloren wedstrijden.

afbeeldingsbron

Freshnuts gezicht onthullen

Weet je hoe rijk Urijah Faber is?

Urijah werd, sinds hij zijn carrière lanceerde, een van de meest prominente mixed martial artiesten en wordt beschouwd als een van de pioniers van de sport, met name in het legitimeren van lichtere gewichtsklassen in MMA. Dus heb je je ooit afgevraagd hoe rijk Urijah Faber medio 2018 is? Volgens gezaghebbende bronnen wordt geschat dat het vermogen van Faber zo hoog is als $ 8 miljoen. Best netjes vind je niet?

afbeeldingsbron , Kristi Randel met Urijah Faber

Kent u het persoonlijke leven van Urijah Faber, getrouwd, vrouw, kinderen?

Helaas is er niet veel informatie over het persoonlijke leven van Faber, omdat hij dergelijke details voor het publiek verborgen houdt. Het gerucht gaat echter dat hij een relatie heeft met Kristi Randel, maar tot nu toe is er niets bevestigd. Hopelijk komt dit soort informatie en meer in de nabije toekomst beschikbaar.

Zit Urijah Faber op sociale media?

Urijah Faber is ook te vinden op sociale medianetwerken als Facebook, Instagram en Twitter, waarop hij in totaal zo'n twee miljoen fans heeft. Zijn officiële Instagram-pagina heeft meer dan 900.000 volgers, die ook genoten hebben van dagelijkse berichten van Urijah met betrekking tot zijn carrière en persoonlijke leven; hij heeft een foto met de zanger van RHCP Anthony Kiedis . Op Facebook , Urijah heeft een schare fans van 650.000 volgers, terwijl op Twitter , Urijah heeft 640.000 fans. Dus, als je nog geen fan bent van deze succesvolle mixed martial artist, is dit een kans om aan boord te gaan met zijn legioen supporters.

Aanbevolen