Ontwerpers

Wie is de vrouw van Wolfgang Puck, Gelila Assefa? Haar Wiki: Leeftijd, Nettowaarde, Kinderen, Bruiloft, Ontwerperscarrière

Wie is Gelila Assefa?

Gelila Assefa is een Ethiopische modeontwerper en filantroop, die bekend staat als de oprichter van de Dream For Future Africa Foundation, die zich inzet om kansen en gelijkheid te bieden aan de meest behoeftigen in Afrika. Gelila is echter waarschijnlijk het best bekend bij de wereld als de vrouw van de beroemde Oostenrijks-Amerikaanse chef-kok Wolfgang Puck.

Bekijk dit bericht op Instagram

#gelilaassefa #ethiopianbeauty #habesha #wolfgangpuck #wife #brownskingirls #beautiful #glamorous

Een bericht gedeeld door Ebony Centraal (@blackwomenallday) op 4 februari 2018 om 2:46 uur PST

Het vroege leven, broers en zussen en onderwijs

Gelila werd begin jaren tachtig geboren in Addis Abeba, waar ze opgroeide en naar school ging. Er is weinig informatie over Gelila's jeugd, behalve dat haar vader een zakenman was en haar moeder een stewardess bij Ethiopian Airlines - blijkbaar gekozen door Heile Selassie vanwege haar uiterlijk en communicatieve vaardigheden.

Relatie met Wolfgang Puck

Gelila en Wolfgang ontmoetten elkaar eind jaren '90 toen Gelila mode studeerde aan het Trade-Tech College en na zijn scheiding met zijn eerste vrouw, Barbara Lazaroff, met wie hij van 1983 tot 2003 getrouwd was. Geleidelijk groeide hun relatie, en daarna twee jaar lang stelde Wolfgang Gelila voor en het paar verloofde zich.

Huwelijksceremonie en getrouwd leven

Gelila en Wolfgang trouwden vervolgens op 7 juli 2007 op een heuvel boven het Grand Hotel Quisisana in Capri, Italië – de bruid droeg een J. Mendel-jurk en op maat ontworpen Christian Louboutin-schoenen. Sinds het huwelijk is Gelila een stiefmoeder geworden van Wolfgangs kinderen uit zijn vorige huwelijk, terwijl de twee ook hun eigen kinderen verwelkomden, zoons Oliver en Alexander Puck.

Wolfgang Puck en Gelila Assefa zijn bijna 10 jaar getrouwd #loveisallcolors Credit: https://t.co/PVwvO1ikGY pic.twitter.com/b91JgX7G1l

— Interraciaal Daten (@interracialSite) 18 september 2016

Gelila Assefa Carrière

Er is niet veel informatie over Gelila's carrière; ze heeft haar eigen handtassenlijn en heeft ook een lijn voor couturejurken gelanceerd. Dit heeft haar rijkdom vergroot tot het punt waarop ze de laatste jaren meer gefocust is op filantropie. Ze heeft de Dream For Future Africa Foundation opgericht en is tevens bestuurslid van het Ethiopian Children's Fund. Om verder te spreken over haar prestaties, is Gelila geëerd voor haar filantropische werk door Essence Magazine, BMW en VERTU, en ontving ze ook de 2009 Champion of Children Award van het Children's Institute of Los Angeles, waar ze lid is van de Board of Trustees.

Weet jij hoe rijk Gelila Assefa is?

Assefa is de afgelopen jaren meer gefocust op filantropie dan op haar carrière, ondanks het feit dat ze een uiterst succesvolle kledinglijn heeft. Heb je je echter wel eens afgevraagd hoe rijk Gelila Assefa medio 2018 is? Bronnen schatten dat haar vermogen meer dan $ 5 miljoen is, maar we kunnen u vertellen dat het vermogen van Wolfgang Puck zo hoog is als $ 75 miljoen.

Gelila Assefa Echtgenoot, Wolfgang Puck

Nu we alle belangrijke details over Gelila hebben behandeld, laten we een paar details over haar man, Wolfgang Puck, delen. Geboren als Wolfgang Johannes Topfschnig op 8 juli 1949 in Sankt Veit an der Glan, Karinthië, Oostenrijk, is hij een beroemde chef-kok, restaurateur en af ​​en toe een acteur. Wolfgangs moeder hertrouwde met Josef Puck en de jonge Wolfgang werd geadopteerd en kreeg de achternaam van zijn adoptievader. Hij leerde koken van zijn moeder, die soms als banketbakker werkte. Wolfgang diende eerst onder Raymond Thuilier in L'Oustau de Baumanière in Les Baux-de-Provence, in L'Hôtel de Paris in Monaco en bij Maxim's. Parijs voordat hij in 1973 op 24-jarige leeftijd naar de VS verhuisde. Hij ontwikkelde geleidelijk zijn vaardigheden en kennis en verhuisde naar Los Angeles, waar hij mede-eigenaar en chef-kok werd van restaurant Ma Maison. Sindsdien is Wolfgang een van de meest prominente restauranteigenaren geworden, met vestigingen in de VS. Verder heeft hij een aantal kookboeken gepubliceerd, zoals Modern French Cooking for the American Kitchen (1980), daarna Adventures in the Kitchen with Wolfgang Puck (1991), en Wolfgang Puck Makes it Easy in 2004.

Het gezin woont nog steeds in Los Angeles.

Aanbevolen