Zangers

Wie is David Archuleta van American Idol? Zijn Wiki: Nettowaarde, Getrouwd, Vrouw, Familie, Ouders

Wie is David Archuleta?

Geboren David James Archuleta, op de 28evan december 1990, David Archuleta is een Amerikaanse zanger, songwriter en acteur. Hij werd beroemd in 2008 toen hij meedeed aan de populaire realityshow en zangwedstrijd American Idol. Hoewel hij slechts tweede werd in de show, begon het zijn carrière als zanger.

Bekijk dit bericht op Instagram

Voel de kracht. #en het was helemaal geel

Een bericht gedeeld door David Archuleta (@davidarchie) op 10 juli 2017 om 14:33 uur PDT

De jeugd van David Archuleta

Archuleta, geboren in Miami, is de zoon van Jeff Archuleta, een jazzmuzikant en van Spaanse afkomst, en Guadalupe Mayorga, een salsazanger en danseres uit Honduras. Hij heeft ook nog vier andere broers en zussen.

Toen hij zes jaar oud was, verhuisde het gezin van Archuleta naar Salt Lake City en woonde in de buitenwijken van Sandy, Utah. Daar kon hij de middelbare school afmaken en in 2009 studeerde hij af aan Murray High School. Hij ging ook naar de Barbizon Modeling and Acting School in Salt Lake City.

Bekijk dit bericht op Instagram

Prettige kerstdagen en fijne feestdagen van mijn nichtje Violeta en mij! Prettig weekend iedereen! (P.S. Bedankt voor de kersttrui Burton family!) #christmas #merrychristmas #happyholidays #nichtje #familie

Een bericht gedeeld door David Archuleta (@davidarchie) op 24 december 2016 om 15:35 uur PST


Archuleta's liefde voor zingen en optreden begon toen hij op zesjarige leeftijd de musical Les Miserables op video zag.

Bedankt Dosey Doe en The Woodlands voor een geweldige show vanavond! Als je erbij was, wat viel je dan op?? Volgende twee shows in Tuacahn dit weekend! # davidarchietour2018 ?: Scot Allen pic.twitter.com/bJpvh9EsZF

- David Archuleta (@DavidArchie) 25 april 2018

De carrière van David Archuleta

Archuleta's zangcarrière begon al vroeg toen hij 10 jaar oud was. Hij deed mee aan de zangwedstrijd Utah Talent Competition waarin hij de kinderdivisie won. Het bleef ook deelnemen aan meer competities en toen hij 12 was, werd hij de Junior Vocal Champion op Star Search 2. Zijn vroege jaren die deelnamen aan verschillende zangcompetities hielpen hem zich te ontwikkelen als zanger en ook zijn vermogen.

Bekijk dit bericht op Instagram

Rexburg, bedankt voor een geweldige 2 nachten! We zien elkaar weer in december! Stond iemand van jullie op deze foto? ? #Rexburg #byui #idaho #concerten #muziek

Een bericht gedeeld door David Archuleta (@davidarchie) op 4 juni 2016 om 20:41 PDT


In juli 2007 besloot Archuleta om in het zevende seizoen mee te doen aan de realityshow en zangwedstrijd American Idol. Ondanks dat hij pas 16 jaar oud was, toonde hij tijdens de hele wedstrijd veel talent en bereikte hij de finale in een strijd tegen mededeelnemer Davie Cook. Uiteindelijk ging hij naar huis met de tweede plaats. Ondanks dat hij niet werd gekroond tot het nieuwe American Idol, heeft de show zijn carrière als zanger enorm geholpen en ook zijn rijkdom vergroot.

Na American Idol begon Archuleta zijn professionele carrière als zanger. Zijn titelloze debuutalbum verscheen in 2008 en werd meteen een hit met de single Crush. Het album verkocht in totaal meer dan 900.000 wereldwijd.

Ik kijk ernaar uit om deze week te zijn @Amerikaans idool Insider op @RadioDisney ! Ik zal het hebben over de reis en hoe het mijn leven voor altijd heeft veranderd. Zorg ervoor dat je vanavond om 20.00 uur ET / 17.00 uur PT afstemt op https://t.co/tx8mZiBJ33 . Binnenkort chatten! pic.twitter.com/EXIM8YURoY

- David Archuleta (@DavidArchie) 3 april 2018


Na het realiseren van een vakantiealbum getiteld Christmas from the Heart in 2009, volgde Archuleta het met zijn derde album The Other Side of Down. Zijn vroege albums hielpen zijn carrière en ook zijn vermogen.

In 2012 vloog Archuleta naar de Filippijnen en bracht zijn vierde album Forevermore exclusief voor het land uit. Het album bevat covers van liedjes gecomponeerd door Filippijnse songwriters. In augustus vloog hij terug naar de Verenigde Staten en bracht daar zijn vijfde album Begin uit.

In 2012 nam Archuleta ook de beslissing om een ​​pauze van twee jaar te nemen en missionaris te worden voor De Kerk van Jezus Christus en de Heiligen der Laatste Dagen in Chili. Ondanks dat hij lange tijd weg was, beloofde hij dat hij terug zal komen en zijn muziek zal blijven maken.

Bekijk dit bericht op Instagram

Deze meiden hebben geen idee dat ik vlak achter hen zit. ? #onewaywindows geweldig weekend in Sacramento! Bedankt iedereen voor het komen! #tofgsacramento #tofwsacramento #sacramento

Een bericht gedeeld door David Archuleta (@davidarchie) op 17 september 2016 om 16:07 PDT


In oktober 2017, na bijna vijf jaar, bracht Archuleta zijn zesde en meest recente album Postcards in the Sky uit. Het succes van zijn albums en de totale verkoop ervan werd een van de grootste bronnen van zijn rijkdom.

Afgezien van zijn muzikale carrière, behaalde Archuleta ook succes door te acteren. In 2009 verscheen hij in iCarly en Hanna Montana. In 2012 ging hij naar de Filippijnen en tekende een contract met het lokale netwerk TV5 om te schitteren in een miniserie getiteld Nandito Ako (I'm Here). Zijn korte periode in acteren hielp ook in zijn vermogen.

Ik ben elke dag dankbaar voor deze geweldige 3 zussen en moeder van mij en het licht dat ze uitstralen. Enkele foto's van hen delen voor #InternationalWomansDay . pic.twitter.com/hQSwbBFQG1

- David Archuleta (@DavidArchie) 8 maart 2018

Nettowaarde van David Archuleta

Vanaf 2018 en op basis van gezaghebbende bronnen is het vermogen van Archuleta naar verluidt $ 5 miljoen. Hij kon zijn rijkdom verwerven door talloze albums, concertreizen en zelfs acteren.

Is David Archuleta getrouwd?

Het was leuk om dit te doen met mijn zussen waar ze werken bij @penguinbrothers. Als je in Provo bent, UT probeer dan de Archata ...

Gepost door David Archuleta Aan donderdag 1 maart 2018

In termen van zijn persoonlijke leven is Archuleta nog niet getrouwd. Hoewel hij momenteel single is, heeft hij eerder een paar relaties gehad. Hij was bekend tot op heden Fernanda Andrande, Jackie Castro, Jordan Pruitt en Hagood Coxe.

Aanbevolen