Regisseurs

Wie is Ian Prange, de ex-man van Hilarie Burton? Wiki, Regisseur, Films & Grey's Anatomy

Wie is Ian Prange?

Ian Prange is vooral bekend als regisseur en uitvoerend producent van de televisieserie One Tree Hill. Hij is ook bekend als de zoon van de beroemde regisseur, producer en editor Greg Prange. Daarnaast was hij van 2004 tot 2009 getrouwd met actrice, televisiepresentator en producer Hilarie Burton.

Professionele carriere


Meestal heeft Ian Prange gediend als de tweede assistent-regisseur bij producties. In de bovengenoemde functie was hij werkzaam bij het maken van een aantal televisieseries als Eastbound & Down (2009), Revolution (2012 – 2013) en Sleepy Hollow (2013). Verder werkte hij als assistent-regisseur bij het maken van films voor het grote scherm, waaronder Game Time: Tackling The Past (2011) en Hornet's Nest (2012).

Ian Prange en One Tree Hill

One Tree Hill is een Amerikaanse dramaserie voor jongeren, die werd uitgezonden van 2003 tot 2012. De serie ging over twee halfbroers in hun tienerjaren die een problematische relatie met elkaar hadden. Beiden hadden talent voor basketbal en daardoor kwamen ze dichter bij elkaar dan ze wilden, maar de thema's waren vooral gericht op jeugdzaken, waaronder romantiek. Ian diende als de tweede adjunct-directeur voor 18 afleveringen uitgezonden tussen 2004 en 2012.

Tijdens het werken aan de set ontmoette Prange Hilarie Burton, en ze waren vervolgens vijf jaar getrouwd. Sinds de scheiding is Ian echter erg stil op het sociale front en is hij voor zover bekend momenteel nog single.

Aanbevolen