Acteurs

Wie is de gepensioneerde acteur Tim Curry? Is hij dood? Wiki: Rolstoel, Netto waarde, Familie, Oscar

Wie is Tim Curry?

Geboren Timothy James Curry, op de 19evan april 1946, Curry is een Engelse acteur, zanger en stemacteur die beroemd werd door zijn vertolking van Dr. Frank-N-Furter in de populaire productie van The Rocky Horror Picture Show. Hij werd ook bekend door zijn optreden in het toneelstuk Amadeus en Spamalot en de films Annie en Clue.

Tickets voor het Tim Curry Art Tribute-evenement van Creature Features op 24 februari 2018 zijn nu verkrijgbaar! https://t.co/llpkY5YUZQ

NB: Dit is geen officieel meet & greet-evenement. We verzoeken mensen vriendelijk om respectvol en attent te zijn als ze ervoor kiezen om Tim te benaderen tijdens het evenement. pic.twitter.com/71IJGsMTEv

— Tim Curry Nieuws (@TimCurryNews) 17 februari 2018

Tim Curry's jeugd

Curry, geboren in Grappenhall, Cheshire in Engeland, is de zoon van Patricia, die een schoolsecretaris was, en James, die een kapelaan was bij de Royal Navy. Hij heeft ook nog een andere zus genaamd Judith.

Curry bracht het grootste deel van zijn tijd door met opgroeien in Plymouth, Devon, maar verhuisde later naar Zuid-Londen na de dood van zijn vader. Hij ging naar de Kingswood School in Bath, Somerset, waar hij zijn zangtalent ontdekte. Later volgde hij een graad in Engels en Drama aan de Universiteit van Birmingham, waar hij zijn passie voor acteren ontdekte en in 1968 afstudeerde.

De carrière van Tim Curry

Direct na zijn afstuderen maakte Curry zijn theaterdebuut in de West End-productie van de musical Hair waarin hij de rol van Woof speelde. Na slechts twee jaar met de productie, besloot hij te vertrekken en in 1970 trad hij toe tot de Royal Shakespeare Company.

Tim Curry – 1982 pic.twitter.com/qEwQsbflXS

— Tim Curry Nieuws (@TimCurryNews) 20 mei 2018


In 1973 kwam Curry's grote doorbraak in zijn carrière toen hij de rol van Dr. Frank-N-Furter mocht spelen in de Londense toneelproductie van The Rocky Horror Show. De muzikale komedie werd een enorme hit en heeft een cultstatus gecreëerd. Het succes vond ook zijn weg naar Broadway en zelfs een filmversie getiteld The Rocky Horror Picture Show. Zijn vertolking van de bizarre travestiet Dr. Frank-N-Furter hielp zijn carrière naar nieuwe hoogten en het succes van de musical verhoogde ook zijn vermogen.

Na het succes van The Rocky Horror Show, bleef Curry zowel op het podium als op het scherm acteren. In het begin van de jaren 80 had hij een reeks opmerkelijke projecten, waaronder zijn door Tony genomineerde optreden in de muzikale komedie Amadeus, en hij voegde zich bij de cast van Annie in 1982 en de mysteriefilm Clue in 1985.

Tim Curry, originele 'Dr. Frank-N-Furter' in THE ROCKY HORROR SHOW zingt op ma. 3/20 in An Evening of Classic Bway! https://t.co/ASpK7lNcLU pic.twitter.com/d0jsAwdkSo

— KlassiekeBway (@classicbway) 2 maart 2017


In de jaren '90 werd Curry ook meer bekend om zijn antagonistische karakters. Hij speelde Stephen King's beruchte clown Pennywise in de miniserie It in 1990, en leende ook zijn stem in de rol van Captain Hook in Peter Pan and the Pirates in 1991, waarin hij een Daytime Emmy Award won. Andere opmerkelijke projecten die hij in de jaren '90 deed, zijn The Three Musketeers en Muppet Treasure Island. Hij leende ook zijn stem in de films Sonic the Hedgehog en The Rugrats Movie.

Tijdens de jaren 2000 bleef Curry actief in acteren in de film Charlie's Angels en de toneelproductie van Spamalot. Hij verscheen ook in verschillende televisieseries, waaronder Criminal Minds, Psych en Will and Grace. Zijn langdurige carrière als acteur in film, televisie en toneel heeft hem geholpen om hem als acteur te vestigen en heeft ook zijn vermogen enorm geholpen.

De grote geïnterviewd #TimCurry vorige week op de @AmblinEnt 35: An Art Tribute …wat een lief, warm mens. @Kenmerken pic.twitter.com/7GqypN9rWm

— Jon Donahue (@JonDonahue) 4 december 2016

Tim Curry Netto waarde

Vanaf 2018 en op basis van gezaghebbende bronnen is het vermogen van Curry $ 14 miljoen. Hij was in staat om zoveel rijkdom te verwerven door zijn jaren als acteur in televisie, film en toneel, en ook als stemacteur.

Het personaleven van Tim Curry

In termen van zijn persoonlijke leven bleef Curry uit de schijnwerpers nadat hij in juli 2012 een zware beroerte had gehad. Het ongelukkige incident maakte hem gebonden aan een rolstoel en beïnvloedde ook zijn spraak.

Curry woont nu in Toluca Lake, Californië.

Aanbevolen