Muzikanten

Wie was Chris Cornell? Wanneer stierf hij? Zijn biografie: vrouw, doodsoorzaak, nettowaarde, kinderen, familie

Wie was Chris Cornell?

Christopher John Boyle werd geboren op 20 juli 1964 en was een muzikant, zanger en songwriter, vooral bekend als de leadzanger van de Amerikaanse rockgroepen Soundgarden en Audioslave, en de oprichter van Temple of the Dog, een band opgedragen aan zijn overleden vriend Andrew Wood. . Cornell stond bovendien bekend om een ​​aantal van zijn soloprojecten en soundtrackbijdragen. Hij overleed in 2017

Bekijk dit bericht op Instagram

Geweldige riffs zijn niet herhaalbaar. Als het een keer uitkomt, is het geweldig, en dat is het. Je kunt jezelf niet afzetten en opnieuw bezoeken of die van iemand anders stelen. – Chris Cornell

Een bericht gedeeld door Chris Cornell (@chriscornellofficial) op 29 april 2018 om 11.30 uur PDT

Netto waarde

Dus hoe rijk was Chris Cornell? Volgens gezaghebbende bronnen had deze muzikant een nettowaarde van $ 60 miljoen, opgebouwd uit zijn meer dan drie decennia lange carrière in het genoemde veld, met name door het uitbrengen van onder meer Screaming Life en Fopp.

Vroege leven

Cornell werd geboren in Seattle, Washington, waar hij zijn vormende jaren doorbracht. Zijn ouders waren van Iers-katholieke en joodse afkomst, en hij beschreef hen bovendien allebei als alcoholisten. Hij was het middelste kind met drie jongere zussen en twee oudere broers. Over zijn opleiding gesproken, hij was een leerling van de katholieke basisschool Christus de Koning, en tijdens zijn tijd daar trad hij voor het eerst op voor een publiek, terwijl hij het anti-oorlogslied getiteld One Tin Soldier zong. Daarna was hij een leerling van Shorewood High School, maar werd in de zevende klas van school gehaald, in feite omdat hij het katholieke geloof in twijfel trok.

Geluidstuin

De band genaamd Soundgarden werd in 1984 opgericht door Cornell, Yamamoto en Thayil, die aanvankelijk bezig waren met drums en zang. In 1985 werd de groep vergezeld door Scott Sundquist als drummer, zodat Cornell zich volledig kon concentreren op zijn vocale vaardigheden. De eerste opnames van de band waren drie nummers die deel uitmaakten van de compilatie genaamd Deep Six. Sund quist vertrok in 1986 om meer tijd door te brengen met zijn gezin, vervangen door Matt Cameron, waarna de band een deal sloot met Sub Pop, waarbij in 1987 de EP Screaming Life en het jaar daarop de EP Fopp uitkwam. Hoewel de groep werd benaderd door belangrijke labels, tekenden ze in 1988 bij SST Records, een onafhankelijk label, en lanceerden ze hun debuutalbum onder de titel Ultramega OK, waarvoor ze een Grammy Award-nominatie kregen in de categorie Best Metal Performance. in 1990. Soundgarden tekende vervolgens een deal met A&M Records, eigenlijk de allereerste grungeband die een deal sloot met een groot label, en samen met Nirvana, Pearl Jam en Alice in Chains evolueerde Soundgarden snel tot een van de meest succesvolle groepen uit Seattle. grunge-scène tijdens de vroege jaren '90.

Solo carriere

In 1998 begon Cornell te werken aan de inhoud voor een solo-album gemaakt in samenwerking met Alain Johannes en Natasha Shneider. Het album, dat uiteindelijk Euphoria Morning heette, werd eind september 1999 uitgebracht, met Wave Goodbye, een eerbetoon aan Chris' overleden vriend Jeff Buckley, en waarna Chris op tournee ging, die veel bezoekers trok, met Cornell ondersteund door muzikanten als Alain Johannes, Rick Makmann en Natasha Shneider. Zijn album voldeed echter niet aan de verwachtingen, er werden minder dan 400.000 exemplaren verkocht in de VS, maar de single Can't Change Me werd uiteindelijk genomineerd voor Best Male Rock Vocal Performance bij de 2000 Grammy Awards, en de zanger nam vervolgens de Franse versie van het lied op.

Audioslave

De band Audioslave is ontstaan ​​nadat Zack de la Rocha stopte met Rage Against the Machine en de rest van de leden op zoek was naar een zanger. Rick Rubin, producer en vriend, raadde aan om contact op te nemen met Cornell, die bezig was met het maken van een tweede soloalbum, maar besloot dat project opzij te zetten en samen te werken met Tom Morello, Tim Commerford en Brad Wilk. Bovendien sprak Morello over Chris en zei dat hij naar de microfoon stapte en het lied zong, en ik kon het niet geloven. Het klonk niet alleen goed. Het klonk niet geweldig. Het klonk transcendent. Het gevestigde kwartet verzamelde 21 nummers in de loop van 19 repetitiedagen en begon in mei 2011 met studiowerk. In november van het volgende jaar brachten ze hun debuutalbum Audioslave uit, dat bestond uit 14 nummers zoals Cochise, Show Me Hoe te leven en wat je bent. Het album werd zelfs het meest succesvolle van de band en verdiende gouden certificering van de RIAA.

Tempel van de hond en soundtrackbijdragen

Soundgarden-fan @LeaMaric maakte vandaag een jaar geleden deze video van 'Drawing Flies' in Indianapolis. Bedankt Lea! pic.twitter.com/CEjShxPBlX

— Geluidstuin (@soundgarden) 10 mei 2018

Naast lid van bovengenoemde bands maakte Cornell ook deel uit van Temple of the Dog, waarmee hij het gelijknamige album uitbracht, bestaande uit 10 tracks als Say Hello to Heaven, Hunger Strike en Pushin Forward Back. De band hield zijn eerste tour in 2016, ter ere van hun 25ejubileum. De muziek van Chris was ook te horen op soundtracks voor films zoals Great Expectations en Mission: Impossible 2, evenals op Casino Royale, en zijn lied getiteld You Know My Name werd in 2006 beloond met een Satellite Award voor Best Original Song.

Privéleven en sociale media

In 1990, na vijf jaar daten, trouwde Cornell met Susan Silver, de manager van Alice in Chains en zijn band, Soundgarden. Het echtpaar kreeg één kind, een dochter genaamd Lillian Jean, geboren in 2000, maar vier jaar later gingen ze uit elkaar, en in hetzelfde jaar trouwde Chris met Vicky Karayiannia, een publicist. Eind december 2008 maakte de zanger bekend dat hij de collectie van 15 gitaren terug had gewonnen, na een rechtszaak met zijn ex-vrouw. Cornell was actief op sociale media zoals Twitter en trok een aanhang van bijna twee miljoen mensen.

Dood

In mei 2017 werd de zanger bewusteloos aangetroffen in de badkamer van de hotelkamer waarin hij verbleef. Aanvankelijk werd zijn dood uitgesloten als doodslag, maar omdat op de bewakingsvideo niemand zijn kamer binnenkwam, werd Cornells dood uiteindelijk uitgeroepen tot zelfmoord door hangen. Hij was 52 toen hij stierf.

Aanbevolen